Slik sparer du strøm, uten å ta fram ullsokkene

Publisert 14. september 2022
Et menneske med blå jeans og bare føtter som går bortover et lyst tregulv med Lamiflex gulvvarme
GULVVARME: I denne artikkelen kan du lese om hvordan gulvvarme kan redusere strømkostnader og skape et enda mer behagelig inneklima.

Er du opptatt av å begrense strømbruken? Vi har snakket med en elektriker, en produktekspert og en forbruker om fordelene med gulvvarme – og en unik løsning mange har fått øynene opp for.

Senk romtemperaturen, behold varmen

Det finnes mange løsninger for gulvvarme, og som forbrukere er det ikke lett å vite hva vi skal velge. Heldigvis finnes det dyktige fagfolk som kan hjelpe oss, men noen fordeler er det likevel fint å kjenne til.

– Folk flest er opptatt av å bruke mindre strøm på lang sikt. Investerer du i gulvvarme, kan du erstatte varmekilder som bruker mye strøm samtidig som boligen holder seg behagelig varm, sier Anne Fjeld, produktsjef i ØS Varme.

Flere velger derfor et gulvvarmesystem som sørger for jevn varmefordeling over hele gulvet. Siden varmen stiger opp og sprer seg i rommet, kan en gjennomsnittlig husstand senke temperaturen med opptil tre grader.

Systemet som bare blir mer og mer populært heter Lamiflex og har funksjoner som kommer både lommeboken og inneklimaet til gode.

– Trenden viser at gulvvarme har blitt svært populært blant forbrukerne og etterspørselen er høy, forteller Fjeld.

– Gulvvarme gir oss mye gratis varme

I en enebolig like utenfor Moss i Østfold bor Elias Pettersen og samboeren. Etter at de la Lamiflex gulvvarme på toalettet i andre etasje, fant paret ut at de ville ha gulvvarme i både stue, kjøkken, gang og kontor – altså hele første etasje.

De er svært fornøyde med avgjørelsen.

– Vi ble inkludert i hele prosessen og er veldig trygge på at vi har valgt en god løsning. I tillegg får vi mye gratis varme opp til andre etasje gjennom trappeåpningen etter å ha installert Lamiflex varmegulv. Det gjør at det ikke er behov for å legge gulvvarme der, og vi kan nyte et lunt og behagelig hjem i begge etasjer, sier Pettersen.

Harestad i Allsidig Elektro forteller at folk ofte vil legge gulvvarme i flere rom, spesielt i stue og kjøkken.

– Som regel varierer det hvor kundene ønsker å legge gulvvarme. Behovene er mange, og vi får ofte forespørsler om både gang, kontor, kjøkken og stue, sier Harestad.

En mann som står ved siden av en trapp og smiler inn i kameraet
FIKK GOD HJELP AV ALLSIDIG ELEKTRO: Elias Pettersen fikk installert Lamiflex gulvvarme i sin førsteetasje på 100 kvadratmeter. Han melder om et svært godt samarbeid med elektriker Kent Harestad.

– Lamiflex er en løsning som anbefales

Med Lamiflex gulvvarme installert er det kort vei fra varmekablene til gulvets overflate. Det bidrar til at du kan bruke lave effekter, som gjør det mulig å bruke mindre strøm.

Kent Harestad, daglig leder i Allsidig Elektro, anbefaler ofte Lamiflex gulvvarme til sine kunder. Han mener løsningen er unik fordi den er støydempende, ligger tett opp til overflaten og er fleksibel å legge i alle typer tørre rom.

– Denne løsningen har trinnlydsdemping som ingen andre leverer på samme måte. Varmekablene kan også legges helt ut mot veggen, selv om rommet ikke er kvadratisk. Det eliminerer kalde felter på gulvet.

 • Gode grunner til å velge Lamiflex gulvvarme:

  • Behagelig varme i gulvet
  • Lav byggehøyde, kun åtte millimeter
  • Trinnlydsdemping for mindre støy
  • Renslig løsning som ikke medfører støping
  • Egner seg for nesten alle typer gulv
  • Fleksibel løsning som kan tilpasses til ulike typer rom
  • Grønn varme uten giftige stoffer og laget av komprimert naturlig trefiber
To barn, en mamma og en hund som oppholder seg i spisestue der varmekablene fra Lamiflex er plassert inn i gulvet
ENKEL INSTALLASJON: Med Lamiflex gulvvarme slipper du store ombygninger fordi byggehøyden kun er åtte millimeter.

Gulvvarme som egner seg i barnerom

Lamiflex gulvvarme inneholder ingen giftige stoffer som for eksempel bly, og platene er laget av komprimert naturlig trefiber.

– Vi har stort miljøfokus, og det er ingen farlige stoffer eller elektromagnetiske felt i produktene. Det gjør blant annet at Lamiflex gulvvarme passer godt i barnerom, forteller Fjeld.

Kombinerer du attpåtil en smart termostat med parkettføler sammen med Lamiflex gulvvarme kan du styre temperaturen direkte og helt presist, som bidrar til å effektivisere strømforbruket. Og ved å bruke nattsenking kan du redusere strømforbruket enda mer.

– Fordi varmekablene våre ligger såpass tett oppunder gulvet, får du en energibesparende løsning kombinert med termostater med dag- og nattsenking, sier Fjeld.

Stue med tregulv og en grå sofa sett ovenfra

Ønsker du mer informasjon om gulvvarmesystemet Lamiflex?